Kandıra Belediyesi’nin Düzenlediği Karpuz Tadım Etkinliğine VatandaşlardanYoğun İlgi

Kandıra Belediyesi, ilçeye özgü tadı, aroması ve kokusuyla ün kazanmış coğrafi işaretli Kandıra Karpuzunun hasat sezonunu başlattı.
Belediyeye ait 2.000 m²’lik serada özenle yetiştirilen karpuzların ilk ürünleri, 2 Temmuz Çarşamba günü düzenlenen ücretsiz tadım programı ile halkın beğenisine sunuldu.
Kandıra merkezdeki üç ayrı noktada gerçekleştirilen tadım etkinliğinde vatandaşlara karpuz ikramı yapıldı:
Eski Belediye Hizmet Binası Karşısı
Kandıra Pazaryeri
Çarşı Camii Önü
Tadım noktalarında yoğun katılım yaşanırken, vatandaşlar Kandıra karpuzunun eşsiz lezzetini tatma fırsatı buldu. Etkinlik alanlarında oluşan kalabalık ve memnuniyet, Kandıralıların bu yerli ürüne olan ilgisini bir kez daha ortaya koydu.
Kandıra Belediyesi yetkilileri, yerli üretime destek olmak, coğrafi işaretli ürünleri tanıtmak ve geleneksel tarımı teşvik etmek amacıyla bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti.
Kandıra Belediyesi, tüm vatandaşları bu doğal ve lezzetli mirasa sahip çıkmaya davet etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bu haber 20 kez okundu.-
Yaz Sporları Yaparken Dikkat!
-
Yumurtalık Rezervi Kaç Olmalı?
-
Hem doğa hem vatandaşlar kazanacak
-
AESOB Başkanı Dere’den Başkan Topaloğlu’na ziyaret
-
Yaylacık Mahallesi’nde çevre kirliliğine geçit yok
-
Başkan Dutlulu Şehzadeler’de Muhtarlarla Bir Araya Geldi